Zelf klussen? Alleen met de juiste werkkleding!

Veiligheidskledij kiezen of werkkleding om te klussen

Veiligheidskledij kiezen of werkkleding om te klussen

Werkkleding

Eigen haard is goud waard. En wat is er nu nog leuker dan vertoeven in je huis dat je zťlf verbouwd hebt? Veel klussen in huis kunnen door jouzelf worden opgepakt. Daar is echt geen professionele klusjesman voor nodig! Natuurlijk is het wel belangrijk jezelf altijd goed voor te bereiden. Dat doe je onder andere met behulp van een plan van aanpak, een goede tijdsplanning enÖ de juiste werkkleding! Zo weet je zeker dat je veilig en goed beschermd aan het werk kunt.

veiligheidskledij

Het nut van goede werkkleding
Wie aan het klussen gaat, krijgt te maken met verschillende risicoís. Wist je bijvoorbeeld dat een groot deel van de (kleine) ongelukken binnenshuis gebeurt? Vaak is de oorzaak een te geringe voorbereiding en ondoordacht te werk gaan. Een goede voorbereiding is dus het halve werk! Als onderdeel hiervan moet je ook nadenken over welke werkkleding je tijdens het klussen aantrekt. Een oud T-shirt en een spijkerbroek zijn gangbaar, maar bieden weinig bescherming. Vooral als je met grotere klussen, zoals een verbouwing, aan de slag gaat, is goede veiligheidskleding een vereiste.

Bij veiligheidskleding of werkkleding kun je denken aan een werkbroek met verstevigde kniestukken en voldoende zakken om je kleine gereedschap in op te bergen. Denk ook aan een warm en degelijk werkjack, vooral je buiten aan de slag gaat bij lagere temperaturen. Ook handschoenen en veiligheidsschoenen (met bijvoorbeeld een stalen neus) mogen niet ontbreken.

Veiligheidsschoenen

OriŽnteer je goed en koop degelijke werkkleding
Natuurlijk kun je voor simpele werkkleding terecht in de stad of bij de bouwmarkt om de hoek. Dat is prima voor de wat kleinere klusjes, maar ga je met het echte werk aan de slag, dan voldoet deze kleding vaak niet. Om je te beschermen tegen vuil, stoten en andere klusrisicoís, kun je beter ten rade gaan bij een specialist in werkkleding. Een dergelijke speciaalzaak, zoals die van www.engelbert-straus s.be, biedt je een ruim assortiment, voldoende keuze, aantrekkelijke prijzen en een advies wanneer je het nodig hebt. Loop dus geen risico en oriŽnteer je goed voordat je werkkleding gaat aanschaffen. Want ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk!