Valse plafond plaatsen - renovatie plafond

Valse plafond plaatsen - renovatie plafond

Valse plafond plaatsen - renovatie plafond

Valse plafond plaatsen

Erg veel ervaring is er niet nodig om een vals plafond te hangen. Belangrijk is wel ervoor te zorgen dat je een goede afwerking hanteert. Een vals plafond zal anders lelijk zijn wanneer de muur daaronder met bijvoorbeeld muurtegels afgewerkt is.

Bij een verbouwing is het altijd interessant om de mogelijkheid te grijpen om het plafond te isoleren. Enkele platen polyurethaan aan het plafond te bevestigen. Wanneer er een bestaande plafond met hout of gyproc is afgewerkt kan de isolatie er tegen gevezen worden. In een geplakte plafond met potgewelven is het meestal niet mogelijk om te boren. Daarom kunnen de polyurethaanplaten tegen de plafond gelijmd worden met speciale lijm, bijvoorbeeld Easy Fix van Rectavit.
Daarna is het de beurt aan een nieuwe plafond. Een valse plafond zorgt voor een propere afwerking.
Het voordeel van een valse plafond is dat hoge ruimtes veel kunnen verlaagd worden, waardoor er minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen.

Een valse plafond hangen is vrij eenvoudig. Het komt altijd op hetzelfde neer: Eerst zorg je voor een kader rondom rond de kamer, is de kamer te breed, dan worden er dwarsliggers tussen gelegd. Dit kan door metalen profielen of een houten kader. Meestal worden metalen profielen gebruikt om daarna een valse plafond te maken in gyproc.

Denk ook aan eventuele verlichting. Elektrische bekabeling kan boven het valse plafond gelegd worden, zodat er nadien geen kabels moeten weggestoken worden.

Een valse plafond leggen begint bij het goed afmeten. Zorg ervoor dat de profielen waterpas hangen. Eenmaal dat gebeurd is kan er niet veel meer mislukken. Indien je zware stukken plaatst is het handig om hulp in te roepen. Onderschat het niet, constant met de handen boven het hoofd werken weegt door na verloop van tijd.
Meet over een vals plafond leest u hier: plafond verlagen.