Schuifwanden in de woning

Schuifwanden in de woning

Schuifwanden in de woning

Schuifwanden in de woning

Een schuifwand kan je vergelijken met een gewone schuifdeur, maar daar komt nog iets meer bij kijken. De mogelijkheden zijn ook groter dan bij een schuifdeur. Schuifwanden zijn wellicht het meeste gekend van in feestzalen, maar tegenwoordig komen ze ook steeds meer voor in woningen.

Met een schuifwand kunt u een een bergruimte veel vergroten. U zult versteld staan van de extra ruimte die u kunt creŽren in de woning. Dikwijls wordt de schuifwand van vloer tot plafond en van muur tot muur gemaakt. Maar daarnaast kan ook in de slaapkamer of kinderkamer een schuifwand geplaatst worden, overal waar kastruimte nodig is.

De omlijsting van schuifwanden zijn in alle types en kleuren te krijgen. Van strak en modern tot rustiek en klassiek. Bij sommige schuifwanden is er ook gekozen om geluid te weren van de ene naar de andere kant. Hiervoor is de schuifwand voorzien om isolatie tussen te steken. Daarvoor kan dan met licht materiaal de zaak afgewerkt worden. Op die manier kunt u een kamer opsplitsen en tevens ook geluidsdicht zitten.

Verder wordt een schuifwand ook dikwijls afgewerkt met een spiegvel van onder tot boven. Dit zal de ene kant van de kamer nog groter laten lijken. U maakt dus meer ruimte met een schuifdeur en krijgt tevens de optische illusie dat de kamer groter wordt.

Een schuifwand werkt meestal met een rail die aan het plafond is bevestigd. Dit is wel belangrijk op voorhand te weten alvorens u eraan denkt een schuifdeur te plaatsen, of te laten plaatsen. Wat dan altijd een mooie afwerking kan zijn is een plaatselijke verlaging van het plafond te maken, maar daarin ingebouwde lichtjes om extra sfeer te maken. Die verlichting komt dan terug goed uit wanneer de schuifwand afgewerkt is in glas. Mat glas op een schuifwand met daarboven een verlichting (eventueel gekleurde neon) zorgt voor een heel speciale sfeer in de woning.

Kortom, een schuifwand is er de mogelijkheid om bergruimtes af te schermen of plaatsen op te delen. Maar hou er best wel rekening mee hoe de schuifwand moet afgewerkt worden of met welke inkadering dit kan gebeuren.