Nieuwe volvo c70: ontwerp door Pinifarina

Nieuwe volvo c70: ontwerp door Pinifarina

Nieuwe volvo c70: ontwerp door Pinifarina

Nieuwe volvo c70

Het gebeurt meer en meer, en zelfs in de beste families. Je hebt naam en faam opgebouwd met gezinswaarden als veiligheid, zuinigheid en betrouwbaarheid. En dan ontpopt het jongste zusje zich als een `babe', een echte 'topless star'. Iedereen praat erover, iedereen kijkt haar na. Maar als je Volvo heet, en de Cabrio C70 voorrijdt, ben je alleen maar fier met dergelijke commentaar. Het Italiaanse stylingburo van Pininfarina ontwierp een Zweedse schone met prachtige vormgeving en tijdloze elegantie.

Cabrio en coupé in één
Volvo is niet de eerste fabrikant die zoiets realiseert: een cabrio en coupé in één en dezelfde auto, dankzij een praktische inklapbare hardtop die uit drie delen bestaat. In onze natte en vrij lange frissere seizoenen is de coupé goud waard. De C70 rijdt even geruisloos en vrij van turbulenties als een personenwagen. De structuur van de carrosserie is zorgvuldig ontworpen uit een netwerk van balken, wat niet alleen bijdraagt tot de hoge veiligheidsnormen, maar de body ook een extreem hoge torsiestijfheid geeft. Met een druk op de knop verdwijnt de elektrische kap op amper 30 seconden in de koffer. Dan blijft er nog een goeie 260 liter bagageruimte over.
Eind vorig jaar kreeg de C70 een cosmetische facelift, binnen en buiten. Voornamelijk het front is ingrijpend gewijzigd en loopt meer in de lijn van Volvo's nieuwe design-DNA: grotere koplampen, een meer bollende grille en achterlichten met LED-techniek.

Plezer voor vier
De Volvo C70 is een volwaardige vierzitter. Het is duidelijk dat in een 4,72 m lang voertuig voldoende ruimte is om vier personen comfortabel te vervoeren. Ze hebben elk een comfortabele kuipzetel. Het licht gewijzigde dashboard behoudt de typische functionele Volvo-stijl. Deze C70 is rijkelijk voorzien van alle snufjes en comfort. Van automatisch dimmende spiegels tot cruise control, van automatische airco tot een in tussenseizoenen gewaardeerde zetelverwarming. Het Dynaudio Premium Sound System, mét subwoofer, brengt je cruisend in de zon in hemelse sferen. Plezant zijn de afsluitbare opbergvakken waarin uw kostbare bezittingen veilig zijn, zelfs met open dak. Volvo heeft ze geïntegreerd in de centrale vergrendeling.

Veiligheid en motoren
Uiteraard zijn de nodige airbags aanwezig. Volvo installeerde de zijdelingse airbags, die bij de andere modellen in het dak gemonteerd zitten, nu in het portier. Dit 'gordijn' maakt deel uit van een omvangrijk veiligheidssysteem dat bescherming biedt bij zijwaartse aanrijdingen. Het ROPS (Roll Over Protection System) biedt meer zekerheid bij eventuele koprol van het voertuig. De vijfcilinder 2,4 liter benzine motoren worden geleverd van 140 pk (103 kW) tot 220 pk (162 kW). Volvo voorziet ook de fameuze D5 2,4 liter diesel met 163 pk (120kW). Voor wie het economisch en ecologisch wil houden is er ook een zuinige 2.0D met 136 pk (100 kW).
Na een extreem koude winter snakken we naar de zon. Volvo biedt nu de 'SPRING EDITION' aan. De klassieke C70 2.4 140 pk, aangevuld met onder meer een Electronic Climate Control, elektrisch bediende inklapbare hardtop, radio-/CD speler, lederen stuurwiel met cruise control en afstandsbediening voor het audiosysteem, en 16 duims lichtmetalen velgen wordt verkocht voor € 29.950 BTW inclusief.

bron: karaat