Elektriciteit leggen – elektrische bekabelingen plaatsen

Elektriciteit leggen – elektrische bekabelingen plaatsen

Elektriciteit leggen – elektrische bekabelingen plaatsen

Elektriciteit leggen

Alvorens u zelf begin met elektriciteit leggen moet u zich afvragen of u wel voldoende onderbouwd bent om dit zelf te doen.

Elektrische bekabelingen die foutief gelegd worden of niet op de juiste manier zijn enorme potentiële moordenaars.
Ongetwijfeld heeft u al gehoord van woningbranden die ontstaan door “elektrische bekabelingen”. In vele gevallen is dat omdat de elektriciteit is gelegd door een onkundig iemand. Vandaar dat u moet uitmaken of u dit risico wenst te lopen en wil u ook zelf elektriciteit leggen?
In het andere geval belt u de vakman en wint u bij hem informatie in.

Zo zijn er vaak mensen die voor het vervangen van lampen of armaturen denken dat wanneer ze de schakelaar van de licht uitleggen er niets kan gebeuren. Onzin natuurlijk want op 1 van de 2 draadjes blijft nog steeds stroom zitten. Bent u iemand die dit ook dacht, stop dan onmiddellijk met het leggen van elektrische bekabelingen. Uw huis en omgeving zullen u dankbaar zijn J

Hieronder enkele tips bij het leggen van elektriciteit:

  • Wanneer u een nieuwe ondervloer giet, zorg er dan voor dat de elektrische bekabeling klaargelegd is in nieuwe buizen. Vaak gebeurt het dat de buizen zelf beschadigd worden waardoor het niet meer mogelijk is om nadien een elektriciteitskabel door te steken. Wanneer de kabel van tevoren klaar lag heb je dit probleem niet.
  • Bezig aan grote verbouwingen of nieuwbouw? Dan heb je na een tijdje een kluwen van elektrische kabels en leidingen. Maak een elektrische schema met daarop alle nummers van draden (die ook terug te vinden zijn aan de bekabeling zelf). Zo kom je later niet voor verrassingen te staan waardoor je de hele zaak moet beginnen uitmeten.
  • Kies voor duurzaam en niet voor goedkope elektrische kabels. Het is inderdaad in het begin een grotere kost (bovenop de wellicht andere kosten), maar bedenk dat elektriciteit geen lachertje is. Hoe langer de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk hoog blijft, hoe minder u zorgen zullen zijn.