Dyson Air Multiplier Of Dyson Tower

Dyson Air Multiplier Of Dyson Tower

Dyson Air Multiplier Of Dyson Tower

Dyson Air Multiplier

Dyson, de man die de stofzuiger zonder zak uitvond komt nu opnieuw met iets nieuws. Dysons lanceert de Dyson Air Multiplier (Dyson Tower) en zou een alternatief moeten worden voor de gewone airco. Hierover zijn de meningen echter verschillend. De Dyson Air Multiplier zou beter, goedkoper en zuiniger zijn dan de gewone aircosystemen, aldus Sir James Dyson.

Concreet gezien is de Dyson Tower een ventilator zonder rotors voor huishoudelijk gebruik. De waaiers van een gewone ventilator maken een storend geluid en kleine kinderen kunnen zich verwonden aan de snel roterende schoepen. De Dyson Tower of de Dyson Air Multiplier zuigt de lucht binnen aan de voet, en wordt opnieuw door een klein gaatje naar buiten gestuwd. De cirkel draait tegen een zneer hoge snelheid rond in de ring, en daardoor ontstaat er een verfrissende luchtstroom tegen 30 km per uur.

Dit nieuw toestel is ongeveer 1.2meter hoog en kost 360euro. Er zijn ondertussen al ovale modellen en grotere toestellen. Volgens de ontwerper is de Dyson Air Multiplier een goed alternatief voor de airco. Want, zo zegt James Dyson, airco is een van de grootste energievreters die er bestaan.

Al zijn fabrikanten van aircotoestelen niet erg onder de indruk van deze uitspraak. Het hoge verbruik van een airco klopt, maar dit geldt voornamelijk voor de mobiele en kleinere toestellen. Een inbouwsysteem in huis zelf heeft een lager verbruik en tevens is de Dyson Air Multiplier geen luchtkoeler, maar zorgt er enkel voor dat er een luchtverplaatsing is, waardoor een koeler gevoel ontstaat. De temperatuur wordt echter niet naar beneden gehaald

Onderstaand is een video over de Dyson Tower.