Design douchegoten: plaatsen van design doucheafvoer

Design douchegoten: plaatsen van design doucheafvoer

Design douchegoten: plaatsen van design doucheafvoer

Design douchegoten

Bij het verbouwen van een badkamer wordt er meer en meer overgegaan naar een inloopdouche. De wand- en vloertegels gaan over in elkaar. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van een witte douchebak die op de vloer wordt gezet. Alles moet netjes in elkaar overlopen. Daardoor oogt de badkamer groter en chiquer.

Meestal wordt in de scheiding een glazen wand (mat of volledig doorzichtig) geplaatst. Het probleem wat zich nu stelt is dat er een douchegoot moet worden toegevoegd in de vloer.  In de oude douchebak is dat geen probleem, want daar zit de goot al geïntegreerd en het enige wat moet gedaan worden is de afvoerbuis van de douchebak aansluiten aan de afvoer die in de vloer zit.
Een design douchegoot plaatsen vergt echter iets meer werk en tijd. Als het goed is uitgevoerd zal het resultaat echter veel knapper zijn dan een gewone douchebak. Er bestaan verschillende soorten douchegoten. De goedkoopste zijn te vinden in allerhande doe het zelf zaken, en dan ga je voor een rond of vierkant doucheputje. Dit is echter niet erg stijlvol en wanneer je een volledige badkamer aan het vernieuwen bent is dat zonde om daar juist geld op uit te sparen. Wij raden design douchegoten aan.

Design douchegoten

Er bestaan verschillende soorten design douchegoten, je kunt ze perfect integreren in de douchetegels. Speciaal voor gebogen douchewanden zijn zelfs gebogen design douchegoten beschikbaar. Een voorbeeld hiervan zijn de uiterst elegante douchegoten van Aco Passavant. Sinds kort bestaan er ook de douchegoten met geïntegreerde led verlichting voor een romantische douche of gewoon wanneer je een speciale extra sfeer in de badkamer wil creëren.

De design douchegoten hebben verschillende motieven van inox afdekplaatje. De gewone streepjesmotieven worden al snel vervangen door sierlijke golfjes, en zelfs bloemmotieven over de hele afdekplaat.

De design douchegoten zijn trouwens ook altijd uitgerust met een speciale sifon, waardoor de hoogte van de douchegoot beperkt blijft. Op die manier is het plaatsen van zo’n design douchegoot ook veel eenvoudiger.