Energiebesparende maatregelen : Buitenmuurisolatie

Energiebesparende maatregelen : Buitenmuurisolatie

Energiebesparende maatregelen : Buitenmuurisolatie

Buitenmuurisolatie

De warmteverliezen van een woning zijn groter bij woningen met veel buitenwanden. De warmteverliezen van een woning zijn groter bij woningen met veel buitenwanden. Het is daarom belangrijk om ook de buitenmuren goed te isoleren. Bij een bestaande woning kunt u daarvoor bij alle netbeheerders een premie krijgen van 2 euro per m2 als u de muurisolatie zelf plaatst en van 4 euro per m2 als u de werkzaamheden laat uitvoeren door een geregistreerde aannemer.
De Rd-waarde van het nieuw geplaatste isolatiemateriaal moet minstens 1,3 m2K/W bedragen. Dat betekent dat er minstens 4 ŗ 6 cm glaswol, rotswol of geŽxpandeerd polystyreenschuim of 4 ŗ 5 cm geŽxtrudeerd polystyreenschuim of polyurethaanschuim in de spouw of aan de buitenzijde van de muur moet worden aangebracht. Binnenisolatie wordt niet toegelaten, alleen het opvullen van de spouw en isolatie aan de buitenzijde van de muur worden aanvaard.
Voor inkomstenjaar 2009 en 2010 komt muurisolatie eveneens in aanmerking voor de belastingvermindering voor energiebesparende investeringen (40% van de uitgaven met een maximum van 2770 euro) of voor een terugbetaalbaar belastingkrediet. De exacte technische eisen zijn bij het ter perse gaan nog niet definitief goedgekeurd. Bel de infolijn van de Federale Overheidsdienst FinanciŽn op 02 57 257 57 voor een laatste stand van zaken.