Beveiliging huis inbraakbeveiliging ramen belastingvoordeel inbraakbeveiliging

Beveiliging huis inbraakbeveiliging ramen belastingvoordeel inbraakbeveiliging

Beveiliging huis inbraakbeveiliging ramen belastingvoordeel inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Ongetwijfeld hoorde je onlangs nog over inbraakpoging in je gemeente. Het gebeurt steeds vaker dat een dief inbreekt in een huis op zoek naar waardevolle spullen.

Wanneer je er begint over na te denken zou je na verloop van tijd bang zijn om op reis te moeten, want de kans is groot dat er niets meer overschiet van je inboedel.

Vandaar dat we hier enkele opties meegeven voor inbraakpreventie.
Vaak zijn garagepoorten ware boosdoeners. Zeker de oudere aluminiumpoorten zijn eenvoudig open te maken bij een inbraakpoging. Wanneer je een aanbouwgarage hebt zitten de dieven dus snel in huis langs deze poort. Een goede garagepoort is dus belangrijk. Wist je trouwens dat je premies kan ontvangen bij een vervangen van een garagepoort wanneer deze een bepaalde norm van veiligheid heeft?
Wanneer je nog steeds een oudere garage hebt kan je die van binnenin door een metalen pin tussen het scharnier te steken. Deze beveiliging lijkt alvast te werken.

Controleer alle ramen in huis. Je zal verschieten hoeveel mensen hun achterraampje open kantelen wanneer ze niet thuis zijn. Voor “verluchting” zeggen ze dan. De meeste oudere klapraampjes hebben een eenvoudig kantelsysteem dat helemaal openklapt wanneer je weet hoe het systeempje werkt. Eenmaal volledig open zit men ook in huis.

Vervang oude sloten. Deze zijn vaak gewoon vast te nemen met een zware tang van buiten af. Op konische sloten kunnen geen tangen gezet worden, da’s alvast 1 voordeel ter preventie van inbraakpogingen in een woning. Daarnaast is het altijd interessant om schuifpennen aan de binnenkant van de deur te steken. Ook al boren ze het slot open, dan nog zit er een fysieke grendel op. De meeste inbrekers zullen zich niet bezig houden met het doorslijpen van deze schuifpennen. Men zoekt liever een huis waarbij ze sneller kunnen inbreken.

Sleutels onder de deurmat leggen… Geen goed idee. Het is de eerste plaats waar dieven kijken. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan? 5% van de belgen geeft toe dat er ergens in de buurt van hun deur wel een sleutel “verborgen” ligt. Dat is uiteraard niet erg slim. Bloembakken, deurmatten en op een raamkozijn. Een dief zal ze allemaal controleren.

Let op voor de grote woef. Mocht ik een dief zijn zou ik niet proberen inbreken in een huis waarin de bewoners zeggen dat ze een Duitse scheper hebben. Ik zou het huis daarnaast eens proberen…